110130

En veckas praktik är nu avklarad. Det har gått över förväntan. Har inte haft så höga förväntningar egentligen men kraven på mig själv är fortfarande det och det är nog det jobbigaste. Vet inte hur många gånger jag har sagt till mig själv att jag måste släppa på alla krav jag har på mig själv. Men förutom det har veckan varit bra. Har fått göra mycket dessa dagar då jag gått med en undersköterska. Bla. tagit två venprover alldeles själv och det gick toppen, klarade båda gångerna på första försöket. Det är roligt när man lyckas och även få höra det från personalen och även patienterna att det gick bra. Då växer man lite mer som person! Tagit en mängd blodtryck har jag också gjort. Ibland är det lite svårt att höra, men det går bättre och bättre iaf. Satt EKG har jag också gjort och en intramuskulär injektion har jag fått ge. Under dessa dagar har jag fått gjort mer än vad jag sammanlagt gjorde under hela min förra praktik! Så det känns bra att det händer lite. Och som sagt övning ger färdighet :)

Dessvärre har jag åkt på magsjuka. Det är väl baksidan med att jobba på sjukhus.. Natten mot igår började det, sov nästan ingenting och fick lov att gå upp fyra gånger under natten. Det enda jag fick i mig under dagen var lite yoghurt och några glas cola. Men nu har det värsta gått över får jag hoppas. Mest slut och så sjukt ont i ryggen + träningsvärk på det.. ingen bra kombination!

Till veckan ska jag börja gå med min sjuksköterska. Men hon ska tydligen börja jobba natt så får bara gå med henne i två veckor sen ska jag få gå med en annan. Men men, det kan nog bli bra. Får man se hur olika jobbar.

Var ju tänkt att jag skulle på gympan ikväll men får nog hoppa över det. Blir nog bara att ta det lugnt så jag är frisk och kry tills imorgon!

110122

Veckan har gått bra. Har fått träffat handledarna och de verkar super bra. Jag håller verkligen en tumme för att denna praktik ska bli bra!

Idag har jag jobbat på hockeyn. Det gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Ha varit stressad typ hela dan, vet inte varför. Det var fullsatt så sjukt mycket folk som skulle handla! Haha, fick även en lite rolig komplimang eller vad man ska kalla det. Jag tar det som det iaf, inte varje dag man får det ;)

Trött och slut efter jobbet kom jag hem och hade verkligen längtat efter en lugn kväll framför teven. Men icke, möttes utav att hela vardagsrummet var ockupperat utav Fredrik och hans kompisar. Sånna här gånger det skulle vara skönt att bo själv... Men men det är roligt att han är hemma iaf :)

Jag har börjat fått så sjukt ont i ögonen igen. Verkligen inte roligt. De svider, är torra och irriterande. Detta leder till att jag måste koncentrera mig ännu mer och det i sin tur leder till att jag typ konstant är trött och har ont i huvudet. Som en ond cirkel!! Ja, jag vet att man inte ska klaga. Men jag tycker faktiskt lite synd om mig själv.

Nu ska jag väl slå på en film eller nått sen blir det nog sängen för min del. Nya tag imorgon! Och då måste jag ta och läsa in mig lite på avdelingen som jag ska vara på, så jag är lite påläst innan det startar på måndag.

Nästa vecka kommer bestå utav praktik måndag-torsdag sen ska jag äntligen till frissan på fredag :). Och lördag blir det party. Det ser jag framemot!

Det var allt för nu. Ha det så bra!

Då var man igång igen då.

Igår drog skolan igång igen. Efter min lilla ledighet kändes det faktiskt bra att vara tillbaka. Få lite mer rutin på dagarna. Men jag måste bara säga att ledigheten (ja, jag väljer att kalla det för det) är nog det bästa jag har gjort för mig själv på väldigt länge. Det har varit så skönt att bara kunna släppa allt och få andas, jag behövde verkligen det. Så det har minst sagt varit en bra tid om man tänker tillbaka på det. Men nu är man då tillbaka och det kommer bli fullt upp. Denna vecka lite lugnare då vi har en eftermiddags föreläsning idag och imorgon heldag på ktc på sjukan. Sen egen studietid, som det så fint heter, torsdag och fredag.

Så till veckan drar praktiken igång. Det känns jäkligt spännande. Ska inte nämna så mycket om den mer utan att det kommer vara jag och två killar på samma avdelning. Kommer vara full rulle har jag hört! Men det är bra, man vet vad man har att göra. Praktik 35 tim/ vecka inkl. någon helg + B-rapport som ska skrivas med fem vetenskapliga artiklar bla. Det är väl bara säga hejdå till det sociala livet igen då för iaf 10 veckor framåt ;). Nämen skämt och sido, kommer vara en del del att göra.

Nu ska jag ta och äta lite och sen förbereda mig inför skolan. Får se ifall det blir någon gympa ikväll. Min hals har börjat krångla igen.. inte bra!

Jaa, jag måste bara berätta det. Jag har varit ute efter en ny väska som jag kan ha i skolan. I lördags såg jag en väska som var på rean. Hade kostat 249 kr och var nu nersatt till 150 kr. Men tänkte att jag skulle ändå in på skolan som igår så tänkte jag köper den då ist. Och vad är det jag ser, jo det är halva reapriset och två väskor kvar!! Så 75 kr fick jag väskan för. Snacka om kap :)

110114

Hänt lite grejer sen sist, bla: Fredrik ha åkt till Norge igen, haft årets första fredagsmys med Emelie, fick rycka in och jobba, varit och käkat på biteline med Sandra och Angela, gympan har dragit igång och har tränat tre gånger = träningsvärk!!, fått reda på praktikplatsen, lunchat med pappa, kollat på en sjukt fin lägenhet, Milla har varit här vi skrattade en del och surrade en massa, har varit och sett när pappa tog examen.

Idag fyller mamma år så jag ska strax plocka undan lite och så. Sen när Emelie kommer hem från skolan ska vi göra en tårta, kommer bli skit snygg ;). Ikväll kommer lite släkt och så, det ska bli trevligt.

Imorgon blir det jobb igen och på söndag gympa. Däremellan ska jag försöka förbereda mig inför skolstarten på måndag. Sandra, jag kommer sakna dig på skolan!!

Trevlig helg.

Mina älskade syskon ♥

Nytt år, nya möjligheter!

Nyårsafton var jättebra! Åkte upp med Mats, Gittan och Joel på fm. Kom fram runt två tror jag det var. Vi fikade lite och så. Sen var vi ute ensväng och Joel fick åka fyrhjuling. Senare bastade vi, grymt skönt! Åt god mat på kvällen och efterrätt och myste på. Vid tolvslaget gick vi ut och skålade in det nya året och kollade på fyrverkerierna :). Lugn och skön nyårsafton i trevligt sällskap, precis vad jag ville ha :).

Igår var vi ute på en promenad och senare åkte de hem medan mamma och jag stannade tills idag. Vi tog det bara lungt och sen blev det en slapparkväll framför tvn.

Åkte hem idag runt tolv. Och ikväll har vi varit hos mormor och morfar och fika :)

Ja, som sagt nytt år och nya möjligheter. Jag har några nyårslöften men de håller jag för mig själv. Om jag lyckas uppfylla de kommer 2011 bli ett helt fantastiskt år! Mina förhoppningar är höga ;). Har dock börjat känna av halsen igen, men bortsett från det är jag på rätt bra humör! Bra början på detta år.

Sofie

Tillsammans är man mindre ensam

RSS 2.0