110529

Tecken på för mycket stress (vardguiden.se)

En första signal på att man är för stressad kan vara att man sover dåligt och känner sig trött eller ledsen. Men eftersom stress påverkar så många delar av kroppen, och alla människor reagerar olika, kan det visa sig på flera sätt. Till exempel kan man

  • få sömnproblem
  • känna stor trötthet som inte går att vila bort
  • känna sig rastlös, ha svårt att koppla av och varva ner
  • känna sig irriterad, olustig, orolig, rädd, ledsen eller få ångest
  • få sämre minne och få svårt att koncentrera sig
  • få hjärtklappning, högt blodtryck eller känna att det är svårt att andas ordentligt
  • få problem med magen, till exempel magkatarr eller förstoppning
  • få huvudvärk eller känna sig stel och få ont i kroppen
  • få utslag eller eksem
  • bli överkänslig för ljud, ljus och lukter.

Roligt att nästan alla punkter stämmer in på mig just nu.. kan det vara så att det är tenta pågång? Svar ja! Fredag eftermiddag kan jag vara social igen. På återseende. (ville bara säga att jag haft en kanon helg, tack alla inblandade)

9e bilden: Någon i din släkt


Morfar och jag på Gittans fest i höstas (han har peruk). Min morfar är en utav mina förebilder. Han vill alla väl och är mån om alla, hjälper till om det är något, skämtar nästan alltid så man får sig ett gott skratt. Min morfar är bäst!

110526

Är så fruktansvärt skolless nu.. Finner ingen motivation för fem öre, allt känns bara jobbigt. När ska jag komma ur denna onda cirkel. Tur jag har helgen uppbokad och ska umgås med underbara vänner, så jag fylls på med lite positiv energi.

Börjar även känna av en kommande förkylning, men det har jag inte tid att tänka på. Får absolut inte bli sjuk nu!

Ja just ja, vet inte om jag berättat det men har iaf fått mitt schema för sommaren. Jobbar hela midsommarhelgen och GF, kan iofs gå nån dag men får se vilka artister det är. Alltså helt seriöst känns som man kommer jobba jämt. Ledig en, högst två dagar i sträck och då ska väl allt hända. Samtidigt som man vill hinna vila måste man ju njuta utav sommaren och allt vad innebär. Har blivit lite bortskämd när man jobbat skifttider och kunde vara ledig upp mot en vecka mellan perioderna. Det var grejer det :). Haha vad tragiskt redan less på sjukhustiderna och jag har inte ens börjat jobba! Men jag önskar bara att jag kommer trivas och att det kommer gå bra så det kommer bli roligt att åka till jobbet!

Nä om man ska ta och läsa lite kanske...

110524

Fattar verkligen inte hur vissa personer kan överföra sån otroligt negativ energi och helt vända ens humör. Och när man för engångsskull ska tycka till om nånting så får man allt vänt tillbaka på en själv. Det är inte rättvis, jag orkar inte med det längre!! Ska hålla tyst hädanefter.

Nyss hemkommen från terminens sista gympa pass. Så sjukt jobbigt! Men härligt efteråt. Nu får man försöka hålla igång på egen hand fram till hösten igen. I sommar har jag lovat mig själv att åka på mer dans än vad jag gjorde förra sommaren, hoppas bara det stämmer in någolunda med schemat. Med start på torsdag förhoppningsvis, då Blender spelar på Ånäsparken :)

Idag är det 7 år sedan min älskade farmor gick bort, saknar dig och farfar

8e bilden: En person som du saknar


Tusse ♥ Hon får stå för dagens bild. Man kan nästan räkna henne till en person för hon förstod så mycket och hon förstod mig. Går nästan inte en dag utan att jag tänker på henne. Hon var verkligen speciell. Älskade lilla du. En dag som denna önskar jag att jag kunde få ha dig i min famn och genast få mig på bättre humör. Du kommer alltid finnas i mina tankar.

110514

Har precis sett reprisen av Kvällen är din vilket underbart program. Jag är inte en person som brukar gråta så lätt. Men nu sitter jag här med gråten i halsen och tårar i ögonen. Gud vilka fantastiska människor det finns där ute.

Igår var Lina och Elin här. Vi lagade middag tillsammans och såg på film, mycket trevlig kväll med härliga vänner :)

Ikväll bär det av upp till Bjärme där vi ska fira Jessica, de skulle bjuda på middag vilken tur man har! Det är ju även cruising ikväll, inte sånt bra väder så får väl se ifall det blir en sväng dit eller inte.

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp


Den här fick min handledare på praktiken som tack för hon tagit hand om mig. Det är te, en ängel och en bricka där det står Tack. Hon var verkligen den perfekta handledaren på alla möjliga sätt. En ängel helt enkelt! Som henne vill jag bli när jag blir färdig. Jag kan verkligen sakna henne ibland, otroligt fin människa.

110511

Underbara nyhet! Läste precis på aftonbladet.se och där stod de vilka artister som är klara för andra säsongen av "Så mycket bättre", en utav de är ingen mindre än Tomas Ledin :). Åh, ett av mina favoritprogram och denna underbara man, det kan ju inte bli annat än bra :D



Nu blir det snart sängen, lång dag imorgon med massa plugg....

110508

Precis kommit in från en lång promenad. Gick vanliga rundan men tyckte jag var klar alldeles för snabbt, så tog ett varv runt Granlo också :P. Skönt att vara ute i friska luften! Har för övrigt varit hos mormor och morfar idag med Fredrik och Emelie, fått fika, mat och efterrätt :). Sen fick jag även med mig en matlåda hem så slapp jag fundera på det. Tack mormor, du är bäst!

Igår var vi somsagt upp till Milla. Vädret ville inte riktigt vara på vår sida då vi hade tänkt att grilla. Men vi åt kebab/pizza ist. Grillningen får vi ta en annan gång :). Mycket trevlig kväll var det iaf och lärde känna lite nytt folk, alltid lika roligt. Väl på krogen satte Ida och jag oss och lyssnade på ett liveband som spelade (medan de andra flängde runt på dansgolvet :P) de var riktigt bra, spelade även en Ledin låt då blev jag extra glad :). Sen kryllade det av Göteborgare där, helt sjukt! Inte för att det gjorde mig nånting ;). Älskar verkligen den dialekten!

I veckan ska mama och jag åka och köpa varsin cykel, nu jäklar ska vi bli hurtiga. Men jag tror det kan vara en bra investering och jag tror säkert att jag kommer använda den flitigt här framöver! Annars är det skola som gäller, plugg med Sandra, styra upp en dejt med Elin, träna och troligtvis cruising till helgen.

110505

Beställde denna fina bikini från hm.com idag:

Tycker den var lite läcker, hoppas bara den sitter bra och att färgerna överenstämmer :)

Kom precis hem från träningen, sjukt jobbigt! Men skönt efteråt, ser inte framemot de kommande dagarnas träningsvärk dock.

Imorgon blir det råplugg på dagen, måste även hinna med att besöka systemet. Sen på kvällen blir det systermys, i vanlig ordning. Jag älskar fredagar!! På lördag blir det partaj i Härnösand hos Milla :)

110504

Helgen har varit helt underbar. Vi har nästan haft picknick varje dag. Soligt och varmt här det varit. Kaknästornet och Rosendals trädgård har fått sig ett besök. Kungen hann vi även med att fira och se de övriga i kungafamiljen. Bakat eget bröd, sjukt gott! Irriterat oss på Stockholmarna... suttit på en pub tillsammans med Annes kompisar, en var från norge, en från Italien och en från Danmark. Jag fattade typ inget av vad de sa ;) haha. Men det var trevligt ändå. Åkt tunnelbana och spårvagn har vi även gjort. Mest utav allt har vi bara myst, tagit tillvara på tiden tillsammans och bara tagit det rätt lugnt. Har varit otoligt skönt. Tack för en supermysig helg kusinvitamin

Måste bara berätta en lite rolig sak. När vi sitter där på centralen och väntar på att mitt tåg ska gå, så går en jobbarkompis från HL förbi. Har inte sett han sen i höstas och sen träffas vi där utav alla ställen liksom. Visst är det konstigt. Det första han sa: "Hörde att du inte skulle jobba med oss i sommar, vad tråkigt". Det tycker jag också!. Jag har ändå varit och jobbat tillsammans med de i fyra somrar. Sen smsade jag med Victoria som jag också har jobbat med och hon tyckte även hon att det var tråkigt att jag inte skulle jobba där. När jag ringde till chefen så hörde jag på han att han tyckte det med. Mina fina arbetskarmarer, kommer verkligen sakna att inte jobba med dem! Har trivts så otroligt bra. Men jag har bestämt att jag ska komma och hälsa på och förhoppningsvis så får jag hoppa in extra :). Men jag vet att mitt nya jobb kommer bli kanon bra!

Nu har vi iaf börjat en ny kurs POP (Pediatrik Obstetrik Pyskiatri). Handlar om barns utveckling, barnsjukdommar, förlossning, psykiatriskajukdommar bla. Jäkligt intressant, barnmorske yrket börjar locka mer och mer!

Hade tänkt att vara lite ambitiös nu och renskriva mina anteckningar så man förstår nått.. just nu är det ganska rörigt...

Längtar till helgen :)

Sofie

Tillsammans är man mindre ensam

RSS 2.0